slawek
Level 2: Heavy Corvette
|
Post by slawek on Mar 10, 2006 10:59:31 GMT -5
ok?
|
|
gremdek
Level 5: Destroyer
groza
|
Post by gremdek on Mar 10, 2006 11:38:12 GMT -5
mógłbyś wysłać mi plik tekstury i bym zobaczył może da sie jeszcze upeikszyć. i tak swietnie jak narazie! could ya send me texture file, and i'll se if i can make it better. so far so good .
|
|
|
Post by TheGlove on Mar 11, 2006 0:23:35 GMT -5
erm, post thumblinks please? That totally freaked out the page width.
|
|
Deimos
Requiem War mod team
|
Post by Deimos on Mar 11, 2006 9:38:41 GMT -5
Mam takie pytanko: Czy mi sie wydaje, czy ta teksture narysowales na juz rozwinietym w pepakurze modelu? Pytam, bo widze, ze czesc zabrudzen i innych efektow zachodzi na miejsca, gdzie model ma dziure. Jesli tak, uwazam, ze nie jest to najlepszy pomysl i powinienes rozwazyc oteksturowanie samego obiektu 3d. I have a question: Is it just me, or did you draw texture over a unfoled model? If so, i don't think it's a good idea and you should consider texturing the 3d mesh itself.
|
|
slawek
|
Post by slawek on Mar 11, 2006 10:19:32 GMT -5
Maluje na rozwiniêtym,chcia³em wczeœniej zrobiæ textury na 3d ale program na jakim robie falcona troche knoci jakosc textur _tylko te nak³adane na zasadzie projekcji-inne pozostawia w stanie nienaruszonym.Wjec musialem zdecydowac sie na te forme pokrycia modelu,moze gdybym robil w 3dmaxe;ale niemam go i nieumie
|
|
Deimos
Requiem War mod team
|
Post by Deimos on Mar 11, 2006 21:09:23 GMT -5
Naprawde szkoda takiego fajnego modelu na malowanie tekstur na rozwinietym - male sa szanse, ze wszystko bedzie ladnie do siebie pasowac... W jakim proramie zrobiles model 3d? Moze gdybys mi go podeslal, bylbym w stanie sklecic prawidlowe koordynaty UV dla tekstur. W ten sposob mozna by bylo uzyskac znacznie leszy efekt. Jakby co to maila mam podanego w profilu.
|
|
slawek
|
Post by slawek on Mar 12, 2006 7:27:30 GMT -5
robie w SETCHUPie,texturowanie jest tam dosyc latwe ale jak pisalem wczesniej textury rzutowane na czesci nie plaskie (tak jak np te czesci pomalowane jw)cos rozwala -szarpie ciensze linie co psuje efekt,nawet po exporcie do 3ds ten efekt zostaje mimo zachowania jpg textury bez zniekrztalcen.Aby to ominac musialbym otexturowac plaskie powierzchnie i dopiero wtedy je deformowac a to oznaczaloby prace nad sokolem od nowa. holonet.pl/viewtopic.php?t=70&postdays=0&postorder=asc&start=480 tu zobacz moje proby z poprzednim modelem sokola ktorego zarzucilem z racji calkowitej zmiany taktyki zreszta zapraszam tam wszystkich gadajacych w naszym ojczystym jezyku dokontynuacji rozmowy ,na tym forum(link wyzej) temat rozkrecilem wczesniej i tam chce go zakonczyc.A wracajac do pasowania malowania na rozlorzonym modelu-chm mysle ze niepowinno byc klopotow o ktorych piszesz Deimos a brak textur na 3d traci tylko model wirtualny PS dobrze otexturowc zamierzam za to moja corvette ktora zapewnie widziales w downloadzie na HOLOnecie www.forbiddenplastic.com/ref_star_wars/index.html tu jest kopalnia wiedzy-same foty orginalnych modeli z movie
|
|
slawek
|
Post by slawek on May 8, 2006 14:18:34 GMT -5
|
|
gremdek
groza
|
Post by gremdek on May 9, 2006 6:41:41 GMT -5
a jak można było ciągnąć bez ciebie... aha, na holonecie nie chce mi się rejestrować slawek said that he won't post progress in this topic because no one spoke here about the model and so on... (you can find news at www.starwars.pl but everything is in polish... )
|
|
slawek
|
Post by slawek on May 9, 2006 14:31:26 GMT -5
Niestety pisze na 3 forach a z braku czasu musze z ktoregos zrezygnowac ale jesli jakis moderator nas nie wywali to se mozemy popisac,napisz co myslisz o tym malowaniu a tu foto zaczetego prototypu
|
|
slawek
|
Post by slawek on May 9, 2006 14:33:27 GMT -5
A Deimos watpil ze sie uda pomalowac na rozwinetym
|
|
gremdek
groza
|
Post by gremdek on May 9, 2006 14:48:35 GMT -5
mi się podoba, bałem się patrząc na tą poprzednią teksturę że wyjdzie za bardzo "bajkowe", ale jest ok. tylko bok wygląda trochę jakby plastikowo, jak z tanich podróbek, ale może to tylko złudzenie. ja też wątpiłem jak skończysz to sobie skleje, dawno się nie bawiłem. aha, jest jeszcze jeden polak co się bawi kartonowymi star warsami, pogadaj z nim www.konradus.com/szufladki/raziel/index.html
|
|
slawek
|
Post by slawek on May 15, 2006 9:49:14 GMT -5
|
|
gremdek
groza
|
Post by gremdek on May 20, 2006 5:17:02 GMT -5
no i bardzo dobrze wygląda, już szykuje klej i jakiś karton. bzzz translation bzzz look's great.
|
|
Deimos
Requiem War mod team
|
Post by Deimos on May 24, 2006 16:45:08 GMT -5
looks really good. Sorry that i never got around to trying to texture it - i got overwhelmed with real life stuff...
|
|